Svet
8665 ogledov

15 let je hodil naokrog z dvema glavama

Tumor
1/5
Profimedia
Nek moški je zaradi redkega bolezenskega stanja 15 hodil naokrog z velikanskim tumorjem na glavi.

39-letnega moškega v indijski zvezni državi Radžastan so pred dnevi operirali in mu odstranili velikanski tumor na glavi. Moški je bil pred operacijo videti kot da bi imel dve glavi, takšen pa je hodil naokoli 15 let. 

Za poseg se je končno odločil, ker ni več mogel živeti s stranskimi učinki. Rast tumorja mu je povzročala bolečine v vratu, nespečnost, anksioznost in depresijo. Prav tako je povzročila otrplost rok in vplivala na njegovo sposobnost hoje.

Tumor | Avtor: Profimedia Profimedia
Tumor | Avtor: Profimedia Profimedia

Zdravniki so med operacijo tumor izrezali. Ugotovili so, da je bil velik približno 20 cm x 15 cm x 15 cm. Moški jim je povedal, da se mu je sprva pojavil kot majhna bulica, ko je bil star 24 let. Z leti pa je zrastel do skoraj enake velikosti kot njegova glava.

Zdravniki ugotovili, da gre za mesenhimalni tumor. Bil je tako velik, da je začel uničevati zunanjo ploščo njegove lobanje in že dosegel notranjo ploščo. Zaradi bližnjih krvnih žil in možganov je bila operacija velik izziv, en napačen gib s skalpelom bi bil lahko za pacienta usoden.

Pacient je po operaciji popolnoma okreval, fotografija tudi kaže, kako je videti danes. 

Tumor | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.