Svet
3708 ogledov

15 let prejemal plačo, ne da bi kdaj delal

italija Profimedia
Zaposlen v bolnišnici v Italiji je bil obtožen, da je 15 let izpuščal delo, a je pri tem vseeno prejemal polno plačilo.

66-letni moški naj bi leta 2005 prenehal delati v bolnišnici Ciaccio v južnem mestu Catanzaro, v Kalabriji. Zdaj ga preiskujejo zaradi prevare, izsiljevanja in zlorabe položaja, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

V letih, za katera menijo, da ni delal, naj bi mu bilo skupno izplačanih 538.000 EUR.

V zvezi z domnevno odsotnostjo z dela in zlorabo položaja preiskujejo tudi šest upraviteljev v bolnišnici. Aretacije so rezultat dolgotrajne policijske preiskave zaradi suma goljufije v italijanskem javnem sektorju.

Zaposleni je bil javni uslužbenec, na službo v bolnišnici pa je bil razporejen leta 2005. Takrat je prenehal hoditi v službo, je dejala policija. Domnevno je moški svoji vodji na oddelku tudi grozil, da ji mu ne bodo mogli vložiti disciplinske prijave. Kot je še povedala lokalna policija, se je pozneje njegov nadrejeni upokojil, njegovi nasledniki ali kadrovska služba pa njegove stalne odsotnosti sploh niso nikoli opazili.

Kot poročajo lokalni mediji, je julija 2020 primer začela preiskovati kalabrijska finančna uprava. V bolnišnici je stekel prvi disciplinski postopek v zasedbi komisije, med katerimi so bili tudi člani upraviteljev bolnišnice, ki so sedaj pod drobnogledom oblasti. Njihova komisija je namreč ugotovila, da ni mogoče ukrepati, saj je moški odsoten. Po drugem disciplinskem postopku pa je oktobra moški dobil odpoved.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.