Svet
70 ogledov

15-letnica hudo opečena zaradi solarija

Solarij Shutterstock
Zaradi želje po zagorelosti se je odpravila v solarij. Končalo se je s hudimi opeklinami.

Petnajstletna Nemka Jasmine se je zaradi želje po bronastem tenu kože odpravila v solarij. Ta pa ji ni prinesel bronastega tena, temveč opekline prve stopnje. Na telesu so se ji pojavili mehurčki, koža se ji zaradi opeklin začela luščiti s hrbta. Pri tem jo spremljajo hude bolečine, ne more ne sedeti ne ležati. Po zakonu mladoletniki v Nemčiji ne smejo obiskovati solarija.

Povedala, da je stara 15 let

"Vem, da sem premlada za obisk solarija. Želela sem si le enakega videza, kot ga imajo kot moje prijateljice. V solariju so me vprašali, koliko let imam. Povedala sem jim, da 15, a so vseeno zapisali, da sem stara 18 let," je Jasmine povedala za nemški Bild.

Dogodek je pretresel tudi njene prijateljice.

Zahtevali bodo 5.000 evrov

Družina mladoletnice je najela odvetnika in napovedala tožbo studiu za sončenje. Menijo, da hčerki ne bi smeli pustiti sončenja v solariju.

"Jasmine so prinesli okoli. Zaradi njene mladoletnosti bi ji morali prepovedati vstop v solarij in jo opozoriti na njegovo nevarnost. Zahtevali bomo odškodnino v višini pet tisoč evrov," je za bild.de povedal odvetnik Burkhard Benecken.

V studiu za sončenje dogodka ne želijo komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.