Svet
10 ogledov

15-letnik je načrtoval nov napad

Francoska policija EPA
Le nekaj dni za tem, ko so pred katedralo Notre Dame v središču Pariza našli avtomobil s plinskimi jeklenkami in prijeli tri domnevne ženske napadalke, je francoska policija aretirala 15-letnika.

Francoska policija je po poročanju medijev v Parizu prijela 15-letnika, zaradi suma, da je načrtoval izvedbo terorističnega napada.

Francoski premier Manuel Valls je ob tem posvaril, da je v državi okoli 15 tisoč oseb, ki bi lahko bile v procesu radikalizacije, okoli 1350 pa jih zaradi domnevnih povezav s terorističnimi skupinami preiskujejo.

Napad naj bi izvedel za vikend

Oblasti so sporočile, da so francoski obveščevalci "zaznali grožnjo", zato je policija v soboto izvedla aretacijo, z namenom, da bi preprečili za vikend načrtovani napad.

Do aretacije je prišlo le dva dni za tem, ko so v francoski prestolnici prijeli tri ženske, ki naj bi načrtovale napad, stare 19, 23 in 39 let, a po navedbah oblasti, zadnja aretacija z njimi ni povezana.

15-letnik naj bi načrtoval napad z nožem za vikend na javnem kraju, katerega imena varnostni organi medijem niso želeli razkriti.

Sredi pariza avtomobil bomba

Ta teden so v središču Pariza pred svetovno znano katedralo Notre Dame odkrili avtomobil s plinskimi jeklenkami, čemur je sledila aretacija več ljudi, med drugim omenjene ženske trojke.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • mph 00:33 12.september 2016.

    Za bruhat ja, od začetka zagovarjam, če ni res pravi begunec, takoj s prvim transportom v državo izvora ali kamor hočejo, prav tako pa z ladjami preprečit, da sploh pridejo do teritorialnih voda EU. In če jih, takoj nazaj od ...prikaži več kjer so prišli. Dokler ne bo tukaj doslednosti, bo vse slabše. Saj ne, da nimamo že svojih kriminalcev dovolj, ne rabimo jih še tisočekrat več uvažat.

  • valerijakregar 22:17 11.september 2016.

    nož.to je vse, kar obvladajo. čista klasika.preberite komentarje pod tem člankom :http://www.blic.rs/vesti/hronika/uzas-kod-sida-migrant-nozem-izbo-mladica/s6vfp0pprebivalce Šida je strah, pišejo, da potrebujejo pomoč, saj jih pred to golaznijo, ki nastopa v grupah ne ščiti ne policija, ne država, ...prikaži več, nihče..........znajti in organizirati se bodo morali pričeti sami.toliko.