Svet
54 ogledov

16 evrov za kepico sladoleda

sladoled Shutterstock
Štirje britanski turisti so bili šokirani, ko so jim v Rimu za štiri kepice sladoleda zaračunali 64 evrov, kar znaša 16 evrov za kepico.

Roger Bannister, njegov brat Steve in njuni ženi so si v sladolednem baru Antica Roma privoščili štiri kepice sladoleda, kar jih je stalo 16 evrov za kepico, skupaj 64 evrov, poroča Sky News. "Ko smo plačali, pa se jim ni zdelo vredno reči niti hvala. Kako si lahko dovolijo zaračunavati toliko za kepico sladoleda?" se sprašuje Roger in dodaja: "Če bi hoteli še nekaj stepene smetane, bi nas to stalo še dodatne tri evre za kepico."

Oderuhi na vsakem koraku

Takšni vrtoglavi zneski pa sicer niso nič novega za Rim. Iz zanesljivega vira smo izvedeli, da vas lahko kapučino v italijanski prestolnici stane osem evrov, zato turisti opozarjajo na nekaj pasti, ki vas lahko stanejo majhno premoženje: ne privoščite si pijač v okolici večjih znamenitosti, vedno prosite za cenik in ne nasedajte uličnim prodajalcem, ki za večjo ceno ponujajo hiter vstop za ogled znamenitosti, saj lahko sicer za ogled čakate po več ur.

Naša novinarka, ki je ignorirala njihovo prigovarjanje, je v vrsti čakala 50 minut in ne več ur, kot pravijo ti prodajalci. Če imate čas, raje počakajte in si za denar, ki bi ga zapravili zanje, privoščite kozarec vina.

Komentarjev 6
  • Scott 10:46 10.maj 2013.

    V Rimu in/ali Benetkah ti cenik nič ne pomaga, saj vedno še posebej/dodatno zaračunajo strežbo, pribor, pogrinjek, mizo s pogledom na morje ali kako znamenitost itn...

  • Stolp 18:14 09.maj 2013.

    Nikjer niso cene take. Gre enostavno za to, da so jih nategnili. Kepica v tistem baru stane verjetno evro, največ dva, razliko je natakar pač dal v svoj žep. Ker pač niso vnaprej vprašali.Drugače pa ja, v Italiji ...prikaži več je kofe nekje od eura do eura pa pol. Kepica sladoleda redko preseže euro, morda res kje v turističnih centrih euro in pol. V Benetkah sem jaz kofe pil za euro, resda ne ravno na markovem trgu. In kdor pravi da je na markovem trgu pil kavo za pet eur ali več in se s tem celo hvali kako je nobel, so ga tudi nategnili.

  • McClain 17:57 09.maj 2013.

    ravno sem prisel iz Rima in so vse cene v mejah normale, sladoled je marsikje cenejsikot v Ljubljano za katero ne ve nihce, v Rimu pa vsak dan ljudje iz vsega sveta, ker tudi imajo kaj videt. Je pa res ...prikaži več verjetno kje kufe po 8 evrov, ampak moras imeti tudi obcutek kje se to lahko zgodi. V Benetkah je v prvi vrsti 8 v drugi pa 3 recimo. Na letaliscu v Rimu je recimo espresso 90 centov, na Brniku verjetno nikjer.