Svet
27490 ogledov

16-letna deskarka padla s sedežnice, reševalcem je ni uspelo ujeti

Nesreča Instagram / lunar_rock_maxx
Na smučišču Mammoth Mountain v Kaliforniji je 16-letno dekle padlo s sedežnice. Reševalcem, ki so prispeli na prizorišče, deskarke ni uspelo ujeti v mrežo, ki so jo pripravili na tleh.

Kaj je počela najstnica, ki se je še s tremi drugimi potniki peljala na sedežnici, da je zdrsnila pod varovalno ograjo, ni jasno. Je pa smučar, ki se je peljal na sedežu za njo, strašljiv dogodek ujel s kamero.

Na posnetku je videti, kako deskarka obupano visi na še vedno zaprti sedežnici, medtem ko približno 10 članov smučarskih nadzornikov in reševalcev stoji pod njo in očitno drži mrežo, da jo ujamejo, ko se spusti. A ko se dekle spusti, popolnoma zgreši mrežo in strmoglavi na tla.

"Smučarskim nadzornikom je danes popolnoma spodletelo pri tem svojem delu. Dekleta niso uspeli ujeti v mrežo, potem ko so jo prepričali, da bo vse v redu!!" piše v opisu videoposnetka. "Slišal sem, kako je smučarska patrulja rekla, naj že skoči. Rekli so, da tega še nikoli niso počeli in da so za to situacijo premalo izkušeni!! Mammoth mora narediti več!!" je še dodal avtor posnetka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max (@lunar_rock_maxx)

Predstavnik smučišča je dejal za lokalne medije potrdil, da najstnice niso ujeli in da je začela drseti s sedeža med vzpenjanjem: "Drugi potniki na sedežnici so jo zgrabili in držali, da ni padla, medtem ko so žičničarji napravo ustavili." Dekle so prepeljali v bolnišnico, trenutno pa ni znano, v kakšnem stanju je.

Na smučišču Mammoth Mountain - najvišjem smučišču v Kaliforniji – vsako leto povprečno zapade okoli štiri metre snega. Žičnica, kjer se je zgodila nesreča, je bila zgrajena leta 1997 in je ena od 25, ki delujejo na 3.500 hektarjev velikem smučišču na robu gorovja Sierra Nevada.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Idioti 21:55 01.februar 2024.

    A jaz to prav vidim , da ima koza na nogi pripeto desko ? Kkašni so to reševalci , pa saj bi jo lahko deska ubila , če bi tud mrežo zadela !

  • Avatar Zoran
    StarMačk 18:43 01.februar 2024.

    "A ko se dekle spusti, popolnoma zgreši mrežo in strmoglavi na tla." ??? Zdaj pa res ne vem al sem čorav jaz al ta, ki je tole napisal!? Po tistem kar se vidi iz posnetka dekle niti pod razno ne ...prikaži več zgreši pripravljene mreže, ampak tisti, ki so stali na spodnji strani enostavno niso mogli zadržat silo teže, ki je pade na mrežo ali pa se ta na mestu padca pretrga (manj verjetno). Skoraj zagotovo pa je tudi takšno spodletelo reševanje bilo bolje kot nič in kot, če bi priletela direktno na zbit sneg...

  • 4krogci 11:31 01.februar 2024.

    Kaj pa ko bi lepo preprosto zapiral varovala teli americani prepametni??? Cela EU jih uporablja, tud okol po svetu je vec al manj to porihtano ...ampak ne severnoamericani so narod za sebe....in imajo odprte....pol pa padci dol vsak dan skor!