Svet
38 ogledov

16-letna Nizozemka sama objadrala svet

Jadralka Laura Dekker EPA
Mlada, komaj 16-letna Nizozemka Laura, je obplula svet. Po enem letu jadranja je danes srečno prispela na cilj.

Laura Dekker z Nizozemske je danes po enem letu jadranja znova pristala na karibskem otoku St. Maarten in s 16 leti postala najmlajša jadralka, ki je sama obplula svet. Njen rekord je sicer neuraden, saj Guinessova knjiga rekordov za najmlajše jadralce okrog sveta zaradi nevarnosti poskusov ne beleži več.

Dekkerjeva je svet obplula s svojo jadrnico Guppy, med enoletnim jadranjem pa je dopolnila tudi 16. rojstni dan in tako postala najmlajša jadralka okrog sveta. Njen poskus je pred odhodom skušalo preprečiti kar nekaj nizozemskih oblasti, ki so trdile, da je Dekkerjeva premlada za tak poskus. Oglasile so se tudi šolske oblasti, ki so vztrajale, da bi moralo dekle raje sedeti v šolskih klopeh.

Komentarjev 2
  • birdseyes 22:07 27.februar 2012.

    Zakaj ljudje ne premoremo zmožnosti širšega razmišljanja, ki nas pripelje do spoznanja, da boljše šole, kot je pot okoli sveta, pravzaprav ni? Ja, tudi če bi šlo kaj narobe, ima pri sebi verjetno že razčiščeno glede določenih stvari. In nažalost ...prikaži več ravno zaradi takih ''izpadov'' v današnjem svetu poznamo trgovino ... Kaj pa Kolumb, kdo je njega držal v šolskih klopeh in mu govoril, naj ne gre ker je prenevarno?

  • mia 11:57 23.januar 2012.

    se strinjam s šolniki. kaj, če bi šlo karkoli narobe? kdo bi bil kriv ali neodgovorni starši ali država, POVSOD PO SVETU BI SE MORALI ZAVZEMATI ZA OBVEZNO ŠOLSTVO DO POLNOLETNOSTI. pa bi ne bilo takih izpadov