Svet
1592 ogledov

Neverjetno: 17 dni po letalski nesreči našli žive štiri otroke

Kolumbija letalska nesreča preživeli
1/2
Profimedia
Kolumbijske oblasti so sporočile, da so našli žive tri otoke in dojenčka, ki so jih pogrešali od strmoglavljenja letala v gosti amazonski džungli na jugu Kolumbije pred 17 dnevi, je v sredo sporočil kolumbijski predsednik Gustavo Petro.

Petro je tvitnil, da je vojska v naporni iskalni akciji našla štiri otroke, ki so jih pogrešali od strmoglavljenja cesne v Guaviari 1. maja. "Veselje za državo," je dodal. Drugih podrobnosti ni navedel.

Kolumbijska vojska po poročanju tujih tiskovnih agencij najdbe otrok še ni potrdila, je pa v sredo dopoldne sporočila, da je okrepila iskanje, potem ko je v džungli našla improvizirano bivališče, narejeno iz palic in vej.

Kolumbija letalska nesreča preživeli | Avtor: Profimedia Profimedia
Na fotografijah, ki jih je objavila, je bilo med vejami na tleh mogoče videti škarje, čevlje in gumice za lase. Pred odkritjem zavetišča pa so opazili otroško stekleničko za pitje in napol pojedene koščke sadja.

Pogrešani otroci so stari 13, devet in štiri leta ter enajst mesecev. Iščejo jih od nesreče letala, v kateri so umrli trije odrasli, med njimi tudi mama otrok in pilot. Njihova trupla so našli v ponedeljek in torek.

V iskalni akciji sodeluje več kot sto vojakov s psi in lokalni staroselci.

Podjetje Avianline Charters, lastnik strmoglavljenega letala, je sporočilo, da je eden od njihovih pilotov na območju iskanja izvedel, da so otroke našli in da jih "s čolnom prevažajo po reki ter da so vsi živi".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.