Svet
2 ogledov

17-letni ugrabitelj izpustil otroke

"Okoli 14 otrok je najstnik že izpustil, tako da jih v vrtcu ostaja še pet ali š
1/7
Žurnal24 main
Sedemnajstletnik, oborožen z meči, je v vrtcu v kraju Besancon v vzhodni Franciji za talce vzel skupino otrok z vzgojiteljico. Po zdadnjih podatkih je te že izpustil.

Francoski notranji minister je zatrdil, da se je drama s talci končala. "Vsi otroci so bili izpuščeni iz vrtca, ni pa znano, kaj se je zgodilo z učiteljico," dodaja.


Po navedbah župana mesta Besancon Jeana-Louia Foussereta je najstnik najprej vzel za talce 20 otrok, a je večino od njih kasneje izpustil. Nato naj bi zadrževal še pet ali šest. Otroci, ki jih je zajel sedemnajstletnik, naj bi bili stari od štiri do šest let. Ostale otroke so evakuirali.

Posebne enote policije, izurjene prav za tovrstne primere, so v trenutku obkolile vrtec in po telefonu navezale stik z mladostnikom. Na poti v Besancon, ki se nahaja kakih 250 kilometrov jugovzhodno od Pariza, je tudi francoski minister za šolstvo Luc Chatel.

Motiv ugrabitelja ostaja neznan, po poročanju nekaterih francoskih medijev pa naj bi trpel za hudo depresijo. "Napadalec trpi za osebnostno motnjo. Vstopili smo v kontakt z njegovim zdravnikom,“ pa je za agencijo Reuters zatrdila Jean-Marc Magda, predstavnica zunanjega ministrstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.