Svet
292 ogledov

170 tisoč ljudi v zasilnih bivališčih

Poplave Indonezija Epa
Po najnovejših podatkih je umrlo 53 ljudi, na tisoče jih biva v zasilnih bivališčih.

V Indoneziji je po poplavah in plazovih, ki so prvi dan novega leta prizadeli širše območje indonezijske prestolnice Džakarta, v zasilnih bivališčih še vedno okoli 170.000 ljudi.

Število smrtnih žrtev je na 53 naraslo, potem ko so našli trupla več pogrešanih, je danes pojasnil tiskovni predstavnik indonezijske agencije za naravne nesreče Agus Wibowo.

Poplave so Džakarto in okoliška mesta, kjer živi okoli 30 milijonov ljudi, zajele v sredo po 18 urah obilnih padavin. Po navedbah indonezijske meteorološke agencije so bile to najobilnejše padavine na območju po letu 1866. Zaradi deževja so narasle reke, voda je poplavljala hiše in odnašala vozila.

Poplave Indonezija | Avtor: Epa Epa

Po podatkih indonezijskih oblasti so poplave prizadele več kot 400.000 ljudi. Ministrstvo za zdravje je sporočilo, da bo okoli 11.000 članov zdravstvenega osebja in vojakov delilo zdravila, komplete za dezinfekcijo in hrano, da bi preprečili izbruh epidemije hepatitisa A, denge ter različne zastrupitve s hrano.

Tokratne poplave in plazovi veljajo za najbolj smrtonosno katastrofo v indonezijski prestolnici po poplavah leta 2013, ko je umrlo več deset ljudi. Velemesto, ki šteje okoli 30 milijonov prebivalcev, sicer med deževnim obdobjem, ki se je začelo konec novembra, pogosto prizadenejo poplave.

Poplave Indonezija | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.