Svet
7 ogledov

18. junij – najsrečnejši dan v letu

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Po izračunu psihologa Cliffa Arnalla je 18. junij najsrečnejši dan v letu 2010.

Če ste bili danes nenavadno prešerne volje in nasmejani, ne bodite presenečeni. Matematiki so namreč s pomočjo izračuna dokazali, da je 18. junij tudi uradno najsrečnejši dan v letu 2010.

Akademik Cliff Arnall je namreč izdelal matematično formulo, ki naj bi po njegovem potrjevala, da je prav 18. junij najsrečnejši dan v letošnjem letu. Do formule O + (N x S) + Cpm/T + He prišel na podlagi kombinacije svetlejših večerov, pričakovanja počitnic in spominov na poletja, ki smo jih preživeli kot otroci. O pomeni biti na prostem, N označuje naravo, S družbeno interakcijo, Cmp se nanaša na pozitivne spomine iz otroštva, T je temperatura, He pa pričakovanje počitnic.

"Po formuli sodeč naj bi se ljudje ravno na tretji petek v juniju največ družili s svojimi najbližjimi in se veselili poletnih počitnic. Seveda ne smemo pozabiti niti evforije navijačev med svetovnim nogometnim prvenstvom, je povedal Arnall.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.