Svet
49180 ogledov

18-letnica skoraj mesec dni pogrešana, včeraj našli njeno razkosano truplo

Noa Milivojev Prtscr
18-letna Noa Milivojev je izginila 17. junija, po 20 dneh agonije pa se je razkrila grozljiva resnica: ubili so jo in razkosali, morilec pa je dele telesa zapakiral v vrečke in jih pustil v kopalnici.

Srbski portal kurir.rs poroča, da naj bi bil morilec z dekletom v zvezi, a sta se pogosto prepirala. Zadnji prepir se je očitno končal z zločinom.

Njen fant sprva trdil, da je ni videl

Med iskanjem Noe so njena mama, prijatelji, sorodniki, pa tudi pripadniki LGBT populacije prosili za kakršne koli informacije, a zaman.

Nazadnje so jo videli prav 17. junija v Beogradu, ko je šla k svojemu fantu. Njeni domači so takrat povedali, da je že več dni niso slišali, kar se ni zgodilo še nikoli. "Vedno me je poklicala, ko je kam šla. V soboto je odšla k svojemu fantu in od takrat je ni bilo, živela pa je pri cimru v Beogradu," je povedala njena mati.

"Njen telefon ne dela, morda je izklopljen, nič ne vemo in prosimo vse, ki kar koli vedo, da se nam javijo. Nazadnje se nam je oglasila 17. junija, ko je povedala, da je šla k svojemu fantu, on pa trdi, da je ni videl. Vse prosim, da nam pomagajo," je nekaj dni po izginotju dejala mati.

Žrtev nasilja

Devet dni po izginotju je beograjski Pride objavil, da je Noa žrtev nasilja na družbenih omrežjih. "Več ljudi na družbenih omrežjih nam je poslalo zaskrbljujoče posnetke, v katerih tiktoker verbalno in fizično nadleguje Noo. Vsebina je problematična, moteča in spodbuja nasilje. Pristojne pozivamo, da vse te informacije upoštevajo in pospešijo postopek preiskave in iskanja Noe Milivojeve," so takrat zapisali na spletni strani Prajd.rs. 

@noa.diva Replying to @_.sekaa._ #fyp #foryou #foryoupage #balkan #serbia🇷🇸 #fypシ ♬ original sound - N O A

Po besedah ​​sosede osumljenca umora je prijeti 33-letnik veljal za problematičnega moškega, ki se je pogosto videval z različnimi dekleti, z Noo pa naj bi se videval približno leto dni. Dodala je še, da je Noo videla pred dvema tednoma. "Med njima je prišlo do incidenta. Prepirala sta se. V stavbi je kričala in zahtevala, naj ji vrne stvari. Po tem je nismo več videli. Drugi sosedje so me opozarjali, da je nevaren in problematičen," je povedala soseda.

Noo Milivojevo so nato včeraj našli mrtvo v stanovanju v središču Beograda, v ulici Cara Lazarja. Policija je v kopalnici v vrečah našla razkosano truplo.

Kot je povedala njena prijateljica, je bilo v tem razmerju nenehno prisotno nasilje. "Nagnal jo je iz stanovanja, jo tepel z berglami ... Ta moški je imel psihične težave," je povedala in dodala, da so Noini starši vedeli za zvezo in je niso podpirali.

Osumljeni 33-letnik je vse takoj priznal policistom. Je pa na zaslišanju dejal, da se ne spomni, kdaj je Noo ubil, niti kdaj je dele trupla razrezal in zmetal v vreče. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 22:39 07.julij 2023.

    Umor je umor!

  • 4krogci 22:35 07.julij 2023.

    Zakaj da je pogresana 18-letnica?? Pogresan 18-letnik pa ja! Ce se oblaci v zenske cote pac ne pomeni da je zenska! Dobro itaq so pa taki vsi premaknjeni…tko taka oseba, kot obiskovalci take osebe!