Svet
39 ogledov

20 let po smrti otrok sta odkrila, da nista mrtva, ampak le prodana

dvojčka dojenčka Shutterstock
V Nemčiji živeča Tuzlanca sta bila od leta 1993 prepričana, da sta njuna dvojčka umrla kmalu po porodu.

Potem, ko sta zadnjih 20 let preživela v prepričanju, da sta jima kmalu po rojstvu v porodnišnici v Tuzli v Bosni in Hercegovini (BiH) umrla dvojčka, sta Dragica in Goran Plauc, Tuzlanca, ki sta se po domnevni smrti otrok odselila v Nemčijo,  nedavno odkrila, da sta njuna sinova zelo verjetno še živa, poroča Dnevni avaz.

Zakonca Plauc sta povsem po naključju odkrila, da so avgusta leta 1993 matičarji v Tuzli  izdali rojstna lista in v matično knjigo oba otroka vpisali z imenom in priimkom, ki sta jima ga podelila tudi starša ob porodu. Od matičark, ki sta pod tem vpisom otrok podpisani, zdaj starša zahtevata pojasnila, kdo in zakaj jima je odredil, da se otroka vpiše. Starša zagotavljata, da sama od matičarjev tega nista zahtevala oziroma otrok po vrnitvi iz porodnišnice nista vpisovala v matično knjigo, saj sta bila tedaj že razglašena za mrtva.
 
"Zadnjič sem jih videla takoj po porodu, ko sem oba tudi dojila. Takrat je bilo z njima vse v redu. Nekaj ur zatem pa so me obvestili, da sta nenadoma umrla," opisuje mati Dragica Plauc.
 
Dvojčka Zoran in Dragan Plauc trenutno živita v avstrijskem Gradcu. Oba sta pristala na DNK test oziroma, da se preveri ali sta Plaučeva dejansko njuna starša. Ta test bodo vsi štirje opravili v naslednjih dneh v Gradcu.
 

Prišlo je do "tipkarske napake"?

Ena od matičark priznava, da so otroka res vpisali in sicer s takšnim imenom, kot ga je sporočila bolnišnica oziroma porodnišnica v Tuzli. Poudarja pa, da je očitno prišlo do napake pri prepisu. Bolnišnica naj bi imeni otrok navedla na seznamu umrlih, matičarka pa naj bi jih pomotoma vpisala med novorojene v matično knjigo.

Starša pa sumita, da so njuna otroka takoj po porodu prodali. Nikoli namreč nista izvedela niti, kje so pokopali njuni trupli.

 

 

 

 
 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.