Svet
75 ogledov

20 milijonov zaradi spolnih nadlegovanj

Gretchen Carlson Profimedias
Nekdanja miss Amerike in televizijska voditeljica Gretchen Carlson je prejela ponudbo za 20 milijonov dolarjev odškodnine in javno opravičilo, s čimer je odstopila od tožbe zaradi spolnega nadlegovanja.

Nekdanjo voditeljico postaje Fox News je spolno nadlegoval ustanovitelj Fox News in do nedavnega glavni izvršni direktor Roger Ailes. Televizija se ga je znebila z zlatim padalom, saj je odletel s položaja bogatejši za 40 milijonov dolarjev. Carlsonova, ki ji je ponujal boljše delovne razmere in večjo plačo, če bo imela z njim spolne odnose, je dobila pol manj.

Podjetje 21st Century Fox je izrazilo obžalovanje in opravičilo Carlsonovi, ker je niso obravnavali s spoštovanjem in dostojanstvom, ki si ga zasluži kot vsi kolegi. Ailes nemudoma ni imel komentarja, doslej pa je odločno zanikal obtožbe. S televizije Fox se je preselil k Donaldu Trumpu, kjer je neformalni svetovalec predsedniške kampanje republikanskega kandidata.

Po Carlsonovi je prišlo na dan še več žensk, ki so imele podobne izkušnje z Ailesom. Televizija naj bi dvema plačala neopredeljeno odškodnino, tožbo komentatorke Andree Tantaros pa še vedno zavrača kot oportunistično.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:27 07.september 2016.

    Torej tud otroci niso žrtve če se ne zavedajo da so? To je bolano. Ta logika ne drži vode.Če je neki narobe je narobe pa če se žrtev tega zaveda al pa ne. Ne morš pogojevat seksa za službene ...prikaži več zadeve. To enostavno tja ne sodi in pika. Ravno tako k ne morš z katerokol žensko zanosit pol pa pričakovat da bo sama skrbela za otroka. Treba je spoštovat ženske. Pogovori o seksu nimajo kej delat med zaposlenimi razen če ne delajo v panogi ki zajema tud profesionalno delo ki se dotika seksa.

  • nergač 13:53 07.september 2016.

    Kakšna dobra tržna niša je to "spolno nadlegovanje" za moderne ženske. Kmalu se bo tu obračalo primerljive vsote denarja kakor pri drogah in orožju. Čisti neobdavčen keš.Kaj pa generacije žensk, ki sploh niso vedele, da so spolno nadlegovane in ...prikaži več bi se smejale, če bi jim kdo tvezil kaj takega?