Svet
2 ogledov

200 pilotov lagalo o izkušnjah

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Na Kitajskem so odkrili okoli 200 pilotov, ki so ponaredili dokazila o izkušnjah, da bi dobili službo. Navajali so večje število ur letenja, kot so jih dejansko opravili in ponaredili priporočila.

Kitajski strokovnjak za letalstvo Liu Weimin meni, da je za problem krivo hitro rastoče gospodarstvo: "Hitra rast civilnega letalstva povečuje potrebe po pilotih, prazna mesta pa običajno zapolnijo piloti, ki so leteli z vojaškimi letali, a so presedlali na komercialne lete."

"Ti piloti so zelo verjetno ponaredili dokazila o izkušnjah iz vojske, saj jim je težko slediti in jih preveriti. Na ta način hitreje napredujejo pri letenju s komercialnimi letali," je še dejal strokovnjak z inštituta za civilno letalstvo.

Novica je prišla na dan po nedavni nesreči letala družbe Henan Airlines v mestu Yichun na severovzhodu Kitajske. Letalo je strmoglavilo med poskusom pristanka, pri čemer je umrlo 42 ljudi.

Kitajske oblasti zdaj preverjajo usposobljenost vseh pilotov, vzdrževalcev in drugega letalskega osebja. Pilote, ki so ponarejali dokazila, so odkrili v okviru preiskave iz let 2008 in 2009, katere izsledke so objavili v teh dneh. Polovica pilotov, ki so lagali o svojih izkušnjah, je bila zaposlena pri letalski družbi Shenzhen Airlines.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.