Svet
4 ogledov

200 tisoč evrov za nove duhovnike

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
V Franciji, kjer se zadnja leta soočajo z upadom števila tistih, ki se odločajo za odhod v duhovščino, poteka sodobna reklamna kampanja za ta poklic. Stane 200 tisoč evrov.

"Zakaj pa ne?“ je napisano na enem izmed 70 tisoč reklamnih letakov, ki jih te dni delijo v Franciji, namenjeni pa so mladim dečkom oziroma moškim v starosti od 16 do 22 let. Katoliška cerkev poskuša pridobiti nove kadre, zaradi česar je začela tudi s sodobno kampanjo zaposlovanja, katere vrednost ocenjujejo na 200 tisoč evrov.

Zaupanje pada
Francoske cerkve so vse bolj prazne, zaupanje ljudi je omajano zaradi številnih spolnih škandalov in zlorab, ki se odkrivajo v vse več državah po svetu.

Število duhovnikov v Franciji v zadnjih letih pada. Dnevnik Le Parisien piše, da je bilo v državi leta 2008 15 tisoč duhovnikov, kar je po mnenju Cerkve za državo, ki šteje dobrih 60 miljonov ljudi, veliko premajhna številka.

Nova kampanja za zapolnitev cerkvenih redov zato poskuša prikazati življenje duhovščine na veliko bolj sodoben in sproščen način. "Jezus, moj šef,“ govori mladi nasmejani moški v duhovniški obleki na letaku, ki je namenjen mladostnikom, ki še vedno razmišljajo o svoji profesionalni poti. Pozornost tistih, ki so že na izbranih fakultetah, poskušajo pritegniti z razpravami na temo vloge Cerkve v družbi, starejše od 30 let pa pozivajo, da darujejo denarne prispevke.

"Nismo določili število ljudi, ki bi jih radi pritegnili, to je v rokah svetega duha. Potrebujemo duhovnike in vsak bo dobrodošel,“ je povedal Bernard Podvin, tiskovni predstavnik Francoske škofovske konference.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.