Svet
11833 ogledov

23 let zapora za očeta monstruma. Nedaleč stran od Slovenije

nasilje zloraba otrok deklica Shutterstock
Hčerko je zlorabljal od šestega leta starosti naprej.

Na Hrvaškem odmeva zgodba 45-letnega moškega, ki je od šestega leta starosti zlorabljal svojo danes 17 let staro hčerko. Agonija med štirimi stenami v njihovem domu v mestu v osrednji Hrvaški je trajala do lanskega avgusta, ko je moški končal v preiskovalnem priporu. Preiskava je razkrila srhljive grozote.

Od leta 2013 do lani je na škodo svoje hčerke, ki ima danes popolnoma uničeno psiho, zagrešil 341 gnusnih kaznivih dejanj spolne zlorabe in izkoriščanja otrok, vključno z razvratnimi dejanji in posilstvi ter kršitvami otrokovih pravic. Oškodovanka je skozi pogovore v vrsti zavodov do skrajnih meja opisovala trpljenje in bolečino, ki jo je doživljala, obtoženi pa se je od prvega do zadnjega dne sojenja branil z molkom.

Okrajno sodišče je vse dokaze podrobno analiziralo in obtoženega obsodilo na 23 let zapora. Kot olajševalno okoliščino mu je sodišče štelo nekaznovanost, oteževalno pa dejstvo, da je v daljšem časovnem obdobju zagrešil dejanja na škodo lastnega otroka in da je pri tem izkazal veliko mero hudodelske volje. Očeta se je deklica bala, ker ji je zagrozil, da bo ubil oba, če bo komu povedala, kaj ji počne, pa tudi, da bo njeni mami pokazal njene risbe likov v seksualiziranih pozah.

Poleg vsega tega ji je omejeval komunikacijo s prijateljicami, ji preprečeval obiske pri ginekologu in jo silil v obiske verskih hiš. Ugotovljeno je bilo tudi, da je prekinil zdravljenje otroka v zavodu, in da je med drugim v njihovem domu ponoči deloval pralni stroj, da bi s hrupom prikril trpinčenje. 

Dekličina mama trdi, da vsa leta ni posumila ničesar, a da je njen mož, ki ima sicer težave z alkoholom, "prebrisan". 

Posilstvo Maščevanje Svet Taksist posilil 15-letnico, najstniki so ga nato obesili

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • SlavkoKrizman 03:03 17.december 2023.

    csd se je pa po jajcih praskal 17 let...

  • šedov 19:14 16.december 2023.

    govno od 'človeka'...