Svet
4083 ogledov

24-letnik izsiljeval 23 deklet, to je zahteval

Nasilje Shutterstock
Uporabljal je lažne profile na Instagramu.

Na Hrvaškem so obtožili 24-letnega moškega iz okolice Zaboka, ker je izsiljeval dekleta z lažnimi profili na Instagramu, na katerih je objavljal njihove fotografije ob zapisu, da ponujajo spolne storitve, piše hrvaški portal Danica.hr. Dekleta je izsiljeval od novembra lani do marca letos, grozi pa mu do leto in pol zapora.

Obtožnica navaja, da je obtoženi naredil posnetke začetnih strani Instagram profilov več ženskih oseb z njihovimi slikami in imeni ter jih objavil na lažnih profilih ob komentarjih s seksualnimi konotacijami.

Obtoženec je z dekleti nato začel komunikacijo in jim poslal lažne profile, da bi v zameno za brisanje oziroma neobjavo lažnih profilov dobil fotografije njihovih intimnih predelov teles.

Zahteval tudi spolne odnose

Dekleta, ki prihajajo iz Zagorja, Zagreba in Podravine, so izsiljevalca prijavila policiji, tri od njih pa so mu v tem času že poslale svoje fotografije.

Obtoženi je od nekaterih žrtev zahteval tudi spolni odnos in jim grozil, da jih bo še naprej sramotil, če ne bodo prišle v njegovo stanovanje. Groženj ni uresničil, ker je policija prej odkrila, kdo se skriva za lažnimi profili.

Tožilstvo za 24-letnika zahteva 18 mesecev zapora brez možnosti pogojnega izpusta in dolgotrajno prepoved dostopa do spleta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.