Svet
14 ogledov

2400 mladih pristalo za rešetkami

moskva, nasilje, protest
1/6
Žurnal24 main
Ruske oblasti so dopustile shod pred televizijskim stolpom v Moskvi, a na koncu je za rešetkami pristalo 2400 ljudi, povečini najstnikov. Izbruhi etničnega nasilja potekajo že ves teden.

Po smrti nogometnega navijača moskovskega Spartaka minuli teden se etnične napetosti v Rusiji še zaostrujejo. Iz strahu pred novimi uličnimi spopadi je policija sinoči priprla okoli 2400 skrajnih nacionalistov in priseljencev, samo v Moskvi okoli 1300.

Med prijetimi so bili številni šolarji, mladi nacionalisti in doseljenci s Kavkaza, ki so se zbrali na severnem delu mesta. Opremljeni z noži in bejzbol kiji so na ulicah vpili "Patriotizem ni fašizem".

Sprva je protest potekal mirno, nato pa so se mladi razporedili v skupine in pohod s prižganimi baklami nadaljevali proti podzemni železnici. Policija, ki je imela v minulem tednu že slabe izkušnje z esktremisti, ki so napadli priseljence s Kavkaza, je takrat začela intervenirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.