Svet
31 ogledov

250 tisoč netopirjev "napadlo" avstralsko mesto

Netopirji You tube
Več kot 250 tisoč netopirjev se na svoji poti ustavilo v severni Avstraliji, natančneje v mestu Katherine. Oblasti opozarjajo prebivalce, naj bodo previdni.

Avstralski center za nadzor bolezni je sporočil, da lahko omenjeni netopirji prenašajo smrtonosni lyssavirus. Virus se nahaja v slini živali in se prenaša z ugrizi, dovolj pa je že ena praska. Redko se zgodi, da bi človek zaradi tega umrl, saj obstajajo cepiva, ki so zelo učinkovita.

Kljub temu so oblasti mesta Katherine preventivno zaprla vsa športna igrišča, prebivalcem pa svetujejo, naj bodo pozorni na "leteče lisice", kot jim pravijo.

Število netopirjev sicer zadnje dni upada, a jih je na obrobju še vedno veliko, poroča BBC. Po besedah strokovnjakov naj bi netopirje privabilo rastlinstvo, krive so lahko tudi podnebne spremembe ali pa so bili prisiljeni zapustiti svoj dom. Kot kaže, naj bi bilo avstralsko mesto le začasna postojanka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.