Svet
0 ogledov

2500 prijav za osem mest

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Za osem delovnih mest v hrvaški Ikei so prejeli skoraj 2.500 prijav iz 23 držav, tudi iz Slovenije.
Večina od 2.483 prijav, kar 609, je prispela za delovno mesto vodje odnosov s kupci (Customer Relations Manager), sledita mesti vodje prodaje (Sales Manager), za katerega so se prijavili 504 kandidati, in namestnika vodje trgovine (Deputy Store Manager) s 420 prijavami.

V švedskem pohištvenem gigantu Ikea, ki prihaja na Hrvaško, bo v zagrebškem nakupovalnem središču v Rugvici zaposlitev dobilo 2750 ljudi. Investicija bo predvidoma končana do konca leta 2011, vredna pa naj bi bila več kot 300 milijonov evrov.   

Na vodilna mesta tudi dva Slovenca
Odziv na razpis za osem vodilnih delovnih mest v prvi trgovini Ikea na Hrvaškem je bil izreden. Prejeli so kar 2.483 prijav, od katerih se je v drugi krog uvrstilo 500 kandidatov.

Največ kandidatov je hrvaških državljanov in prihajajo iz oklice Zagreba, takšnih je kar 1.582. Na razpis pa je prispelo tudi osem prijav iz Bosne in Hercegovine, šest iz Švedske, pet iz Rusije in tri iz Srbije.

Sta se pa za prijavo odločila tudi dva Slovenca, po dve prijavi pa sta prispeli tudi iz Bolgarije, Italije, Španije, Egipta in Avstrije. Iz Velike Britanije, Madžarske, Avstralije, Švice, Češke, Poljske, Norveške, Kanade, ZDA, Nizozemske in Indije je Ikea prejela po eno prijavo. Med tistimi, ki se zanimajo za delo v podjetju Ikea, je enak delež moških in žensk. Kandidati so v povprečju stari 34 let in imajo univerzitetno izobrazbo, so zapisali v sporočilu za javnost.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.