Svet
7 ogledov

278 prevoznikom prepoved letenja v EU

letalo Shutterstock
Evropska komisija je objavila posodobljen seznam letalskih prevoznikov, za katere velja prepoved letenja ali druge omejitve znotraj EU.

Na seznamu Evropske komisije je 278 letalskih prevoznikov iz 20 držav, ki jim je v celoti prepovedano leteti v EU. Gre za afriške in azijske prevoznike, ki ne zadostujejo evropskim
varnostnim in nadzornim standardom. "Letalski varnostni seznam EU smo izdelali z namenom, da zaščitimo evropski varnostni prostor in državljane, vendar ga lahko uporabljamo tudi kot opozorilni signal za države in letalske prevoznike, da morajo poskrbeti za varnost," je dejal evropski komisar za promet in podpredsednik Evropske komisije Siim Kallas.

V nekaterih državah napredek, a prepovedi ostajajo

Po novem je v evropskem zračnem prostoru dovoljeno leteti filipinskemu prevozniku Philippine Airlines, saj so pristojni organi izboljšali varnostni nadzor. Tudi venezuelska letalska družbe Conviasa je uspešno odpravila pomanjkljivosti, zato so jo umaknili s seznama. V številnih afriških in azijskih državah Evropska komisija ugotavlja napredek pri zagotavljanju varnosti in se zaveda prizadevanj njihovih nadzornih organov, da bi reformirali sistem civilnega letalstva in izboljšali  varnost ter tako zagotovili doseganje mednarodnih standardov varnosti. Vendar prepovedi za večino prevoznikov ostajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.