Svet
188 ogledov

29-letni Bosanec govori 70 jezikov

Mladi pravnik iz Tuzle govori več kot 70 svetovnih jezikov. Sporazumeva se s 56-imi, ki jih je znal že pri šestindvajsetih letih.

Ko je bil Muhamed Mešić še otrok, je govoril angleško, nemško, grško in turško. Po izobrazbi je pravnik, do sedaj pa je delal v 24 državah na štirih kontinentih. Med drugim se je preizkusil kot vodja projekta skupine Brainswork, vodja projekta British Councila, osebni svetovalec makedonskega predsednika in svetovalec župana Tuzle.

Jezike se je začel učiti čisto po naključju, ko je bil kot petletnik s starši na počitnicah v Grčiji in poslušal pogovor ženske, ki jim je dala v najem sobo. Kasneje je opazoval vojake UNPROFOR-ja iz Švedske, Pakistana, Norveške in se učil besed teh jezikov. Edini jezik, ki se ga je naučil s predavanji, je bil znakovni jezik.

"Po moji definiciji govorim jezik tekoče, ko lahko dosežem neodvisno vsakodnevno komunikacijo, ki jo imate lahko na primer z osebo na avtobusu. Jeziki, ki jih govorim dlje, kot na primer angleško italijansko, portugalsko in turško so jeziki, ki jih zelo dobro obvladam," je povedal Muhamed, ki trenutno živi na Dunaju in vodi pravne posle za neko gradbeno podjetje.

Komentarjev 12
  • Oseba_ 22:41 11.junij 2013.

    slovenšč je kmetavzarska, angleško je lepše

  • Oseba_ 21:55 10.junij 2013.

    slovenščina je kmetavzarska, angleško mu pa dobro gre , ker je lep jezik

  • Oseba_ 21:54 10.junij 2013.

    Kje boste slovenceljni razumeli svetovne jezike......Fantu pa BRAVO.