Svet
1131 ogledov

30 dni zapora za seks na plaži

punta križ 24Express
Rovinjske oblasti so se odločile napraviti konec svinganju in gejevskemu turizmu na hrvaških plažah, kazni za javni seks tudi do 666 evrov ali 30 dni zapora.

Rovinj je med turisti do zdaj slovel kot mesto "svobodne ljubezni" oziroma gejem prijazna destinacija, ki je ponujala oblilo priložnosti za druženje in zabavo nesramežljivih obiskovalcev. Plaža Punta Križ je bila znano svingersko mesto, kjer ni bilo ovir za javni seks, ne glede na spol. "Nihče ne vpraša po starosti, imenu, niti zdravju. Samo pridejo. Nekateri hodijo okrog in se ponujajo, drugi samo opazujejo. Če so goli, je v redu, tistih v kopalkah pa ne sprejemajo," je pravila obnašanja na plaži za Večernji list opisal rovinjski čolnar.

A zdaj naj bi se to spremenilo. Marija Rocco Črnjac, predstavnica župana Giovannija Sponze, je zatrdila, da bodo ustavili naraščajočo priljubljenost svinganja. V skladu z lani sprejetim zakonom o kršitvah javnega reda kršiteljem za seks na javnem mestu grozi kazen do 666 evrov ali 30 dni zapora. Kazni so predvidene tudi za javno razkazovanje golote in voajerizem, in sicer od 66 do 266 evrov ali 20 dni zapora.

Predstavnica mestne občine je povedala, da se je v Rovinju nudizem začel povezovati z gejevsko populacijo in svingerji, kar je postala težava. Povedala je, da ne nameravajo prepovedati nudizma, a je plaža javna in nanjo lahko pridejo tudi družine z otroki in drugi, ki jim je neprijetno, če jih obkrožajo svingerji in jih nagovarjajo k seksu. "Rovinjski mestni svetniki so sklicali vse, ki živijo od turizma, in sprejeli skupno odločitev, da se mora svinganje na plaži Punta Križ končati," je povedala Rocco Črnjačeva. Dodala je, da se ne bojijo negativne publicitete ali bojkota, saj kljub vsemu niso neprijazna destinacija. Na plažo so postavili tablo, ki poziva k spoštovanju zakona.


Komentarjev 5
  • dragec 09:08 30.julij 2013.

    Ktasna, idi v 3 krasne

  • Jože Šemrov 17:49 29.julij 2013.

    Pa saj nikomur nočeji nič slabega,saj nimajo ne pušk in ne pištol .Goli in bosi živijo brez nasilja.Kakšno sprenevedanje -orožje ubija.

  • Srecko Sebjanic 16:41 29.julij 2013.

    Kot sem že v prejšnjem članku napisal: EU daja sama pravila in ukaze . Saj pa si skoraj kot v vojašnici. Zakaj ni bilo prepovedano že prej ampak sedaj ko je šla HR v EU?