Svet
49 ogledov

30-letnica šokirala zdravnike

nosečnica Shutterstock
Ni vedela, da je noseča, pa je pravzaprav že rojevala.

30-letna ženska, ki je nedavno prišla v bolnišnico v Splitu in tožila zaradi močnih bolečin v predelu hrbta in ledvic, je presenetila vse tamkajšnje zdravnike, poroča Slobodna Dalmacija.

Zdravniki so jo namreč poslali na UVZ preiskavo, ki pa je pokazala, da je ženska noseča. Zdravnik, ki je opravljal preiskavo, je bil še bolj presenečen, saj je dejal, da tudi v sanjah ne bi pomislil, da gre za nosečnico. Pa ne le to, šlo je za nosečnico, ki je bila že visoko noseča. Dežurni zdravnik jo je tako napotil na ginekologijo, nekaj tednov kasneje je rodila.

Res je neverjetno, da ženska celih devet mesecev ni ugotovila, da je noseča, vendar, kot piše Slobodna Dalmacija, taki primeri sploh niso redki. Kot je potrdila zaposlena na ginekološki kliniki, se pri njih povprečno en tak primer zgodi na dva meseca. Nedavno je tako k njim prišla ženska, ki je tožila zaradi bolečin, zdravniki so kmalu ugotovili, da je noseča. In ne le to, porod se je pri njej dejansko že začel. Bolnica ni mogla verjeti, ko so jo takoj po pregledu odpeljali v porodno sobo, kjer je nekaj ur kasneje rodila zdravega otroka.

Kako je mogoče, da ženske ob vseh znanih simptomih - izostanek menstruacije, rast in gibanje otroka, pridobivanje kilogramov ...nekatere ženske ne vedo, da so noseče?

"To jih vprašam tudi jaz, ko pridejo na pregled in ugotovimo, da so noseče. Lahko razumem, da ženska v zgodnji nosečnosti ne ve, da je noseča, vendar v naslednjih fazah nosečnosti - to tudi meni ni jasno! Kako ne čutijo živega bitja v sebi, posebej, če že imajo to izkušnjo? Otrok se pri 20 tednih začne premikati, mama bi to premikanje morala čutitu," pravi znani splitski ginekolog  dr. Robert Vulić.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4