Svet
14 ogledov

30 mio za likvidacije

Žurnal24 main
Pobegli vodja srbske narko mafije Darko Šarić je s sodelavci izdelal načrt za likvidacijo najvišjih državnikov Srbije. Klan je bil za izvedbo pripravljen odšteti kar 30 milijonov evrov.

Do teh informacij je prišla srbska policija in varnostne službe, na podlagi tega pa so uvedli poostreno varovanje najvišjih političnih voditeljev, piše beograjski Press. S 30 milijoni naj bi Šarićev klan poplačal informacije o ljudeh, ki delajo na projektu Balkanski bojevnik, s katerim naj bi zajezili preprodajo drog, poleg tega pa še za zastraševanje, pripravo in izvršitev likvidacij.

Pressov sogovornik izpričuje, da naj bi vse umore izvršili profesionalci, plačani morilci iz srbskega ali črnogorskega podzemlja. Po odkritju njihovega načrta, zaradi česar so že prejšnji mesec poostrili varovanje srbskih politikov, naj bi mafija izdelala še daljši spisek za odstrel.

"Šarićevi ljudje so sprva načrtovali atentate na operativce, ki so javnosti malo poznani in katerih likvidacija ne bi izzvala velikih pretresov v državi. Po spoznanju, da je država odločena, da gre v obračunu do konca, so izdelali nov seznam, na katerem so tudi predsednik Boris Tadić, tožilec Miljko Radisavljević, pravosodna ministrica Snežana Malović in državni tajnik Slobodan Homen,“ govori Pressov vir, ki potrjuje številne namige, ki so se pojavljali že prejšnji mesec, da srbskemu predsedniku Tadiću strežejo po življenju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.