Svet
13 ogledov

30 tisoč jih bo ostalo brez umetnih prsi

prsi Shutterstock
Francoske zdravstvene oblasti bodo do konca tedna vse ženske, ki imajo silikonske prsne vsadke podjetja PIP, pozvale k njihovi odstranitvi.

Za poziv približno 30 tisoč ženskam naj bi se odločili, potem ko so pri osmih ženskah s temi vsadki ugotovili raka, piše dnevnik Liberation.

Uporabljali nedovoljeni silikon

Podjetje Poly Implant Prothese (PIP) so lani zaprli, njegove izdelke pa prepovedali, potem ko so ugotovili, da je uporabljalo nedovoljeni silikon, pri katerem je neobičajno visok odstotek poškodb.

Z ministrstva za zdravje so pretekli teden sporočili, da so pri osmih ženskah z vsadki tega podjetja ugotovili raka, večinoma na prsih, pa tudi levkemijo.

Vlada pripravila akcijski načrt

Vlada je danes potrdila, da bo do konca tedna objavila akcijski načrt glede teh vsadkov. Tiskovna predstavnica vlade Valerie Pecresse je v odzivu na članek dejala, da morajo vse ženske, ki imajo vsadke podjetja PIP, nujno k svojim kirurgom. Pojasnila je še, da bodo, če bo šlo za nujne zdravstvene primere in primere iz javnega zdravstva, ponovne operacije plačali iz javne blagajne.

Policija, ki je prejela več kot dva tisoč pritožb zaradi teh vsadkov, pa je odprla kazensko preiskavo proti podjetju PIP zaradi poškodb in ubojev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.