Svet
435 ogledov

3096 dni v hiši groze

(Foto: Reuters)
1/2
Žurnal24 main
50 tisoč izvodov avtobiografije Natasche Kampusch z naslovom 3096 dni od danes naprej čaka na kupce v knjigarnah v Avstriji, Nemčiji in Švici. Ponekod jo je bilo mogoče kupiti že včeraj.

Pred štirimi leti, ko je Kampuscheva pobegnila Wolfgangu Priklopilu, je svet ob njeni zgodbi osupnil. Še pred izidom knjige je razkrila podrobnosti iz svojega dolgoletnega življenja v ujetništvu.

Ob ugrabitvi je bila stara deset let, in kot je povedala, se takrat ni bila sposobna niti braniti, kaj šele, da bi načrtovala pobeg.

Na neki način je še vedno Priklopilova ujetnica. Ob pisanju knjige so znova prišli na dan vsi grozljivi spomini, hkrati pa je bilo pisanje zanjo terapevtski proces. Kot je dejala, ji je knjiga pomagala, da se je dejansko soočila z vsem, kar se ji je zgodilo.

V prvem natisu je izšlo 50 tisoč izvodov knjige, ki jo je naslovila 3096 dni.

Priklopil je Natascho brutalno pretepal, jo postrigel, ji dal novo ime Bibiana ter jo silil, da je napol gola čistila njegovo hišo v predmestju Dunaja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.