Svet
5 ogledov

330 evrov za 1,56 kvadrata

slovenija 22.12.10 voda, odklop vode, neporavnan racun, umivalnik, umivanje rok, Nik Rovan
Sodišče je upokojencu, ki je 15 let živel v 1,56 kvadratnega metra velikem stanovanju, prisodilo odškodnino.

Lastnica stanovanja v Parizu in njen nepremičninski agent morata upokojencu, ki je kar 15 let živel v stanovanju, velikem vsega 1,56 kvadratnega metra, izplačati odškodnino v višini 11.000 evrov in mu kriti stroške selitve, je v ponedeljek odločilo sodišče.

V pariškem mikrostanovanju, bolj podobnem shrambi, je upokojenec preživel kar desetletje in pol. V njem ni stranišča in prhe, samo umivalnik. Na začetku je zanj plačeval 300, na koncu pa 330 evrov na mesec – 212 evrov na kvadratni meter torej.

Če bi merili tla stanovanja, bi sicer namerili štiri kvadratne metre, a stanovanje je podstrešno in zaradi spuščajoče se strehe je bivalna površina po oceni sodišča dejansko za več kot polovico manjša – 1,56 kvadratnega metra.

Sodišče je lastnici in nepremičninskemu agentu odredilo plačilo odškodnine, ker v skladu s francosko zakonodajo stanovanja sploh ne bi smela oddajati. Da bi se kvalificiralo za najem, bi moralo namreč meriti najmanj devet kvadratnih metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.