Svet
2664 ogledov

37-letni dvojčici umrli v razmaku treh dni

Koronavirus v Italiji Epa
"Vedno sta govorili, da sta skupaj prišli na svet in da bosta skupaj tudi odšli," je povedala sestra umrlih dvojčic iz Velike Britanije.

Medicinska sestra na otroškem oddelku Katy Davis je umrla v torek v splošni bolnišnici v Southamptonu. Tri dni zatem pa je tam umrla še njena sestra dvojčica Emma, ki je bila nekoč prav tako medicinska sestra.

"Vedno sta govorili, da sta skupaj prišli na svet in da bosta skupaj tudi odšli," je povedala njuna sestra Zoe po poročanju britanskega BBC. Dejala je, da sta enojajčni dvojčici živeli skupaj. Imeli sta še druge zdravstvene težave in že nekaj časa nista bili v redu.

"Vsem bolnikom, za katere sta skrbeli, sta dali vse. Bili sta izjemni," je še povedala Zoe Davis.

Tudi njuni kolegi so ju opisali kot zelo vestni medicinski sestri, ki so ju cenili. Katy je delala kot medicinska sestra na otroški bolnišnici v Southamptonu. Emma pa je tam nehala delati leta 2013.

V Veliki Britaniji, ki je med najhuje prizadetimi državami v pandemiji novega koronavirusa, je covid-19 vse skupaj zahteval 50 smrtnih žrtev med medicinskimi tehniki, navaja BBC. Virus je v Veliki Britaniji zahteval že več kot 20 tisoč življenj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.