Svet
24 ogledov

3D na mobilnikih šepa

1/4
Žurnal24 main
Tablice. Skoraj vsi proizvajalci uporabljajo mobilni operacijski sistem Android.

V četrtek se je končal svetovni mobilni kongres. Glede na gnečo ob stojnicah so se po naših opažanjih obiskovalci najbolj gnetli pri 3D-telefonu s 3D-kamero proizvajalca LG (učinek globine brez uporabe očal) in dolgo pričakovani Blackberryjevi tablici playbook – oba sta še beta različici.

Vse več mobilnikov Windows
Med operacijskimi sistemi (OS) pri novih mobilnikih pričakovano kraljuje Android, vse več je tudi mobilnikov z OS Windows. Ob testiranju zadnjih smo imeli občutek, da sistem deluje hitro in je odziven ne glede na to, ali se uporablja aparat proizvajalca HTC, Dell, Sony Ericsson ali Samsung. Microsoft pa bo največ pridobil z novim poslom, ki so ga razglasili v petek pred začetkom kongresa: Windows bo na svoje mobilnike nameščala tudi Nokia. Prvi mali finec z Microsoftovim OS bo na trg vstopil še letos.

Facebook brez telefona
Pri kakovostnih zaslonih ne moremo mimo Samsungovega pomlajenega galaxyja S – zdaj je opremljen še z oznako II – s 4,3-palčnim zaslonom super amoled, ki daje odlične barve, in skromnimi 116 grami, pri igričarskih pa ne moremo izpustiti sony ericssona xperia play s playstation gumbi. Facebook svojega telefona ni predstavil, je pa HTC pokazal mobilnik cha cha, ki je namenjen Facebookovim zanesenjakom. Opremljen je namreč z vijoličasto tipko f – ob pritisku se zapisano – denimo v kratkem sporočilu – nemudoma objavi na uporabnikovem zidu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.