Svet
11 ogledov

400 tisoč loterijskih evrov za emigranta iz Senegala

Španska loterija El Gordo EPA
Prebežnik, brez službe, v žepu je imel le pet evrov. Odločil se jih je investirati v loterijski listič, kar mu je spremenilo življenje.

35-letni emigrant iz Senegala, ki ga španski mediji predstavljajo le z osebnim imenom Nagme, je svojo matično državo s soprogo zapustil pred osmimi leti. Čoln, na katerem sta skupaj še s 63-timi emigranti potovala iz Maroka, je doživel brodolom, pred obalami otoka Tenerife so jih rešili pripadniki španske obalne straže.

Senegalec se je zaposlil v kmetijstvu, kruh si je služil v rastlinjakih. Nedavno je službo izgubil, skoraj zadnje cente iz denarnice se je odločil investirati v loterijo, kar se je izkazalo za zelo dobro naložbo.

Španska božična loterija El Gordo oziroma Debeli, katere tradicija sega v leto 1812, izrecno nima glavnega dobitka, deluje po zapletenem sistemu, v katerem vsaka srečka s petimi številkami od 00000 do 84999 zadane vsaj nekaj. Najvišji možen znesek dobitka znaša 400 tisočakov in toliko jih je dobil tudi Nagme. “Ne morem verjeti. Povem vam, bili so dnevi, ko nisva imela skupaj niti pet evrov,” je presrečen Senegalec povedal španskim medijem. V okviru loterije so letos razdelili dobri dve milijardi evrov.

Komentarjev 3
  • blueone 22:33 24.december 2015.

    Privoščim mu in to močno

  • principiumnovum 17:36 24.december 2015.

    Super!

  • kapibara 17:04 24.december 2015.

    torej, sedaj palepo nazaj v rodno državo in pom,agat gospodarskemu razcvetu.. al pa še zmeraj socialo vlečt v Španiji.. !! ??