Svet
13 ogledov

400 tisočakov tihotapili v telesu

rolica denarja denar Shutterstock
Nizozemski policisti na amsterdamskem letališču Schiphol so ujeli dve Ekvadorki, ki sta v telesnih odprtinah tihotapili 400 tisoč evrov.

Nizozemska policija je z uradnimi podatki sicer skopa. Povedali so, da sta 38- in 39-letna Ekvadorka na letališče prileteli iz Madrida. Med kontrolo so v njuni ročni prtljagi odkrili 8.000 evrov v bankovcih po 500 evrov. "Temeljiti pregled je pokazal, da sta ženski denar skrili v svoji telesi," je po prijetju sporočila policija. Podrobnosti o tem, kje točno sta skrivali denar, niso razkrili. Dejali so le, da "si lahko mislite, v katere odprtine na telesu je mogoče skriti denar".

Ženski sta denar zvili v rolice velikosti 4,5 centimetra, ki sta jih nato dodatno zaščitili. V telo sta si vstavili več deset takšnih rolic. Skupaj so pri njima našli za okoli 400.000 evrov denarja v bankovcih po 500 evrov. Nekaj dni je minilo, preden je ves denar "zapustil" njuni telesi. "Kar prihajal je iz njiju," je dejal predstavnik letališke policije.

Ekvadorki sta v priporu. Izvor denarja, ki sta ga poskušali pretihotapiti na način, ki se običajno uporablja pri tihotapljenju drog, pa še ugotavljajo.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 16:12 10.januar 2014.

    Sta hodili tko na široko , ko da sta pol Ekvadorja v enem dnevu spustili čez sebe !