Svet
38 ogledov

42-letnica spala s 13-letnikom

Žurnal24 main
Hrvatico Renato Č., ki že dlje časa živi v Avstriji, so obsodili na 22 mesecev zapora zaradi spolnih odnosov s 13-letnikom.

Nekdanji rokometni trenerki ne bo treba v zapor, če v roku treh let ne bo ponovila prestopka. Ker se državni tožilec na razsodbo ni pritožil, je ta že pravnomočna. Njen odvetnik Peter Hombauer je dejal, da je njegova stranka zadovoljna z razsodbo.

Višina izrečene kazni
Sodnica je pri odločanju o višini kazni, ki bi lahko znašala tudi do deset let zapora, upoštevala dejstvo, da je Renata do sedaj imela srečno družinsko življenje in da je ljubezen, čeprav nenavadna, obojestranska.
V Avstriji zakon mladoletnikom dopušča zvezo po dopolnjenem 14 letu. Če bi Renata počakala le pol leta, do sodbe ne bi prišlo.

 

Renata in Erwin sta svojo zvezo začela konec preteklega leta, ko je imel deček le 13 let. Neobičajen par, ki je razburil Avstrijo, je policiji prijavil dečkov očim Stefan U. "Erwin od takrat ne govori več z mano, čeprav sem ga prijavil zaradi njegove varnosti,“ je dejal očim, ki zvezi še vedno nasprotuje. V nasprotju z očimom, dečkova mati zvezi svojega sina z 28 let starejšo žensko ne nasprotuje, saj pravi, da ljubezen ni greh.

"Prava, obojestranska ljubezen"
Deček, ki fizično izgleda starejši in zrelejši od svojih vrstnikov, je na sodišču pričal preko videokonference. Erwin je na sodišču dejal, da svojo trenerko ljubi in da ne želi, da jo obsodijo zaradi ljubezni.

"Slike potrjujejo, da gre za pravo, obojestransko ljubezen. To ni bil šov za druge, gre za iskrena čustva,“ je dejal Renatin odvetnik Hombauer in dodal, da si je par po izreku sodbe padel v objem.

"Vesela sta, da je to mimo. Zdaj se želita umakniti, ker potrebujeta mir,“ je dodal Hombauer. Par naj bi bil zaradi sodnega procesa izčrpan.

Stanujeta še vsak sebi
Renata in Erwin še ne stanujeta skupaj. On stanuje v Wiener Neustadt pri svoji materi, ki je deset let mlajša od njegove partnerke. Renata, mati dveh hčerk, ki sta obe starejši od njenega izvoljenca, je še vedno poročena s Hrvatom, s katerim stanujeta izven mesta.Par naj bi se začasno nastanil pri Renatini materi, ki ima v svojem stanovanju v Wiener Neustadtu prazno sobo.

Renata je medtem dobila odpoved v rokometnem klubu in zadnja dva meseca dela v prodajalni športne opreme, saj bo le tako lahko Erwin nadaljeval šolanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.