Svet
17 ogledov

4500 ljudi ujetih na razkošni ladji

Okoli 4500 potnikov in članov posadke je potem, ko je požar povzročil izpad elek Žurnal24 main
Okoli 4500 potnikov in članov posadke je potem, ko je požar povzročil izpad elektrike, ostalo ujetih na razkošni ladji Carnival Splendora, okoli 320 kilometrov pred San Diegom.

Ladja, ki je bila na sedemdnevnem križarjenju po mehiški Rivieri, se je ustavila slabih 320 kilometrov pred kalifornijskim mestom San Diego. Pristojne oblasti so sporočile, da v požaru na srečo ni bil poškodovan nihče izmed 3299 potnikov in 1167 članov posadke. Takoj po klicu na pomoč se je v reševanje podalo več letal in plovil obalne straže.

V pristanišču čez 24 ur
Carnival Splendor, ki meri v dolžino kar 280 metrov, ima sicer pomožni generator, medtem ko ne dela niti klima niti kuhinjske naprave. Potniki na razkošni ladji so ostali tudi brez tople vode in telefona. Ob izbruhu požara so vodilni vse potnike pozvali na palubo, čez slabo uro, ko je bil požar pogašen, pa so jim dovolili vrnitev v svoje prostore.

Ameriški mediji poročajo, da je ladja trenutno okoli 80 kilometrov oddaljena od obale. Pričakuje se, da jo bodo vlačilci v 24 urah privlekli v mehiško obmorsko mesto Ensenada. Potnike bodo po pristanku z avtobusi prepeljali v Ameriko.

Potnikom vrnitev denarja in brezplačno potovanje
Ameriška vojska je na pomoč poslala celo letalonosilko Ronald Reagan. Vojaško tovorno letalo je na letalonosilko prepeljalo 35 palet hrane, katero so nato s helikopterji prepeljali na "ugaslo" ladjo.

Družba, ki ima v lasti križarko, je že sporočila, da je potovanje, ki se je začelo v Long Beachu, razveljavljeno, potnikom bodo vrnili denar, obljubljeno pa jim je tudi prihodnje križarjenje brez vizumov, in to za isto ceno.

"Jasno nam je, da je bil položaj za potnike izjemno naporen, zato se jim iskreno zahvaljujemo za potrpljenje," je dejal kapitan Carnivala Gerry Cahill.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.