Svet
31 ogledov

4,7 milijona evrov išče lastnika

Španska loterija Reuters
V Španiji iščejo zmagovalca dobitnega listka, kateremu pripada vrtoglavih 4,7 milijona evrov nagrade.

Loto listek je bil sicer kupljen že leto dni nazaj, sedaj pa ga je našel delavec v prodajalni loterijskih lističev Manuel Reija Gonzalez.

Najditelj je za BBC dejal, da ni nikoli razmišljal, da bi listek obdržal, saj kot pravi, ponoči ne bi mogel spati z mirno vestjo. Pravi, da sočustvuje z osebo, ki je izgubila listek.

Denar bi lahko dobil najditelj

Mestne oblasti sedaj poskušajo poiskati najditelja, zato so na svoji spletni strani med izgubljene predmete, kamor ponavadi objavljajo izgubljene ključe, mobitele in podobno, objavili tudi najdbo zmagovalnega loto listka.

Še dve leti ima čas, da se javi

Župan mesta Carlos Negreira je povedal, da bodo lastnika iskali še naslednji dve leti. Če v tem času pravega lastnika ne odkrijejo, bo denar šel v roke najditelja, Reija Gonzaleza. "Sem prvi španski župan, ki išče milijonarja, da bi mu dal denar, ne pa vzel," se je pohvalil župan.

Oblasti sicer ne želijo razkriti kdaj in kje je bil listek kupljen, saj menijo, da lahko s preverjanjem teh dejstev odkrijejo, kdo je pravi lastnik.

"Trenutno smo v fazi, ko se novica v La Coruñi šele širi. Kaj bo in kako se počutim, še ne morem povedati. Vse je v božjih rokah," dodaja razburjeni Reija Gonzalez, ki bi lahko čez dve leti postal milijonar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.