Svet
84 ogledov

5-letnik prosil za življenje

Pokol na Slonokoščeni obali EPA
V turističnem naselju Grand Bassam na Slonokoščeni obali je v nedeljo po zadnjih podatkih umrlo 21 ljudi. Med ubitimi so tudi štirje tujci, med njimi državljana Francije in Nemčije.

Notranji minister Slonokoščene obale Hamed Bakayoko je včeraj po izredni seji vlade sporočil, da so bili v napadih ubiti trije teroristi, poleg tega pa še 18 ljudi, od tega trije pripadniki posebnih enot. Sprva so poročali o šestih ubitih napadalcih in 14 ljudeh. Pri državljanu Nemčije gre po poročanju nemške tiskovne agencije dpa za vodjo tamkajšnjega Goethejevega inštituta Henrike Grohs, ki je to institucijo v Slonokoščeni obali vodila od decembra 2013.

Letovišče Grand-Bassam je kakih 40 kilometrov oddaljeno od ekonomske prestolnice Slonokoščene obale Abidjan in je priljubljeno tako med domačimi kot tujimi turisti. Odgovornost za napade je v izjavi za več medijev prevzelo krilo Al Kaide v Severni Afriki.

Prosil za življenje, a ni znal molitve ...

Teroristi so po pričevanjih očividcev napada med drugim ubili tudi 5-letnega dečka, ki je na kolenih prosil milosti. "Moški z brado je v arabščini govoril z dečki. Tistim, ki so znali islamske molitve, je prizanesel. Enega dečka, najverjetneje je bil katolik, pa je ubil," je novinarjem povedal očividec napada Marcel Guy.

Po navedbah očividcev so bili napadalci oboroženi z granatami in avtomatskimi puškami. Na čudovitih plažah, ki so še posebej za konec tedna polne turistov, so začeli streljati na ljudi in pri tem vzklikali "Alah je velik", nakar je tam zavladala panika.

Komentarjev 4
  • Papaja Popi 15:09 15.marec 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=nOSh11IN3yA&feature=em-share_video_user

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:23 15.marec 2016.

    "Alah je velik"Psihiater pa še večji.Glede na prizadejano niso nič drugega kot psihopati, ki bi radi verjel da so pomembni ampak niso. Ampak sej take se najde tud v ameriških šolah. Sej veš kako to gre ane. ...prikaži več Če je belec/kristjan je psihopat, če je pa musliman je pa terorist. Belih, kristijanskih psihopatov je kr nekaj sam o njih mediji ne govorijo niti približno toliko kot o muslimanskih psihopatih. Mediji a ne vidte da delate krivico belim krščanskim psihotim? Pol pa folk misl da so vsi muslimani leglo zla. Kar je pa totalna politična manipulacija narejena da širi strah in pomaga desničarjem na oblast. Sej je vsakmu jasno komu selektivnost medijev koristi. Levičarjem že ne.

  • malonaokoli 10:45 15.marec 2016.

    zakaj imajo morilci Koran na prsih ?