Svet
41 ogledov

50 najpogostejših laži

Moderna tehnologija je omogočila kopico novih laži. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Najbolj priljubljena laž je "Oprosti, nisem imel(a) signala", je ugotovitev britanske raziskave. Povprečen Britanec pove laž štirikrat na dan oziroma 1500-krat na leto.

Eden od šestih moških priznava, da se povprečno dvakrat dnevno laže svoji ženi ali dekletu. Najbolj priljubljena laž je, da niso imeli signala- pri tem vsaj eden od štirih v resnici pritisne gumb "prezri".

Vsak tretji laže glede svoje teže, 30 odstotkov anketiranih resnico prikroji tudi ob vprašanju, kako pogosto in koliko so telesno aktivni.

Eden od petih moških reče dekletu (ženi), da gre s prijatelji v bar ali gledat tekmo, ko gre dejansko k drugi ženski. Četrtina moških svoji partnerki raje reče, da v novi obleki izgledajo super, čeprav mislijo ravno nasprotno. Več kot petina moških se spogleduje z drugimi ženskami, a tega ne prizna.

Ženske s tovrstnimi lažmi nimajo toliko opravka, zaplete pa se pri oblekah. Več kot 40 odstotkov žensk namreč laže glede cene nove obleke.

"Kot narod smo obsedeni s tem, da skušamo biti prijazni in ne prizadeti ljudi. Večina teh laži je neškdoljivih ali nepotrebnih glede na situacijo, v kateri se posameznik nahaja. A še enkrat: v številnih primerih je morda vseeno bolje prikrojiti resnico kot z njo nekoga uničiti," je dejal eden od avtorjev raziskave.

20 najbolj pogostih laži od 50-ih (celoten seznam si lahko ogledate na tej povezavi):
1. Nisem imel(a) signala
2. Nimam denarja pri sebi
3. Nič ni narobe- v redu sem
4. Dobro izgledaš
5. Lepo te je videti
6. Te bom poklical(a)
7. Samo dobra prijatelja sva
8. Kmalu se morava spet srečati
9. Sem že na poti
10. Ne, tvoja zadnjica ni videti velika v tem
11. Oprosti, nisem opazil(a) tvojega klica
12. Nehal(a) bom jutri
13. Nisem jezen/jezna nate
14. Bil je gost promet
15. To sem imel(a) že vrsto let
16. Ni bilo tako drago
17. To bo moje zadnje pivo
18. Nisem dobil(a) tvojega sporočila
19. Seveda te ljubim
20. Naš strežnik je padel dol

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.