Svet
23 ogledov

500 vojakov mora na DNK-test

nemški vojaki EPA
Nemška policija še vedno išče moškega, ki je posilil vojakinjo, jo nato zvezal in jo zaprl v omarico.

Avgusta je bila v vojašnici Bückeburgerju posiljena 25-letna vojakinja. Na kraju dogodka so policisti našli DNK ene osebe, ki pa jo še vedno iščejo.
Policija je sedaj sporočila, da bodo morali vsi vojaki, ki so bili tistega dne v vojašnici, na DNK-test. Preiskovalci bodo imeli polne roke dela, saj morajo preveriti kar 500 moških. Kdaj bodo opravili preizkus in kdaj bodo znani rezultati, še ni znano.

Mlado žensko je posiljevalec po napadu zvezal in jo zaprl v omarico. Kot poročajo nemški mediji, je neznanec v omari pustil mobilnik, da bi vojakinja lahko sama poklicala pomoč. Ali je telefon uporabila, ni znano.

Policija je sicer za kratek čas priprla civilista, za katerega pa se je izkazalo, da je nedolžen. Po pogovoru z vojaki je policija mnenja, da je žensko posili eden od njenih kolegov, saj je skorajda nemogoče, da bi v vojašnico nekdo vdrl.
Vojašnica v Bückeburgerju je sicer tudi znana letalska šola za helikopterje.  V njej dela 50 civilistov in 450 vojakov.

Komentarjev 1
  • sprehajalec 22:49 22.november 2012.

    Tole zgoraj niso nemški vojaki, kot smo jih vajeni iz zgodovinskih učbenikov. Prva dva v drugi vrsti bi bolj spadala v divizijo Handžar pred 50 leti. Predlagam, da testirajo tedva. Takile bradači so tradicionalno najbolj potrebni.