Svet
8 ogledov

65 mio dolarjev mora biti dovolj

Dvojčka sta želela več denarja, a jima ni uspelo. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sodišče je odločilo, da se morata dvojčka Winklevoss, ki sta tožila ustanovitelja Facebooka, ker naj bi jima ukradel idejo, zadovoljiti s 65 milijoni dolarjev.

Tyler in Cameron Winklevoss sta januarja zaprosila za ponovno odprtje primera, v okviru katerega sta se leta 2008 odločila za poravnavo. Dvojčka sta bila mnenja, da poravnava ni bila dovolj visoka, saj naj bi jima Mark Zuckerberg prikrival pravo vrednost podjetja.

Sodišče je odločilo, da primera ne bo ponovno odpiralo. Izreklo je mnenje, da nista prva, ki sta potegnila kratko in preko sodnega spora iščeta povračilo za tisto, kar jima ni uspelo dobiti na trgu.

Izvor spora
Dvojčka in Zuckerberg so leta 2003 skupaj študirali na ameriški univerzi Harvard. Zuckerberga sta prosila, naj jima napiše kodo za socialno mrežo, ki jo je Zuckerberg uporabil lastno mrežo. Zoper njega sta vložila tožbo na podlagi kraje intelektualnega lastništva, a so se pred tremi leti pogodili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.