Svet
39 ogledov

72.800 evrov, ker Obami drži svinčnik

Reggie Love je z Obamo sodeloval že v času volilne kampanje, danes pa nekdanji k Žurnal24 main
Zaposlenim v administraciji Baracka Obame ni slabo. Najbolje zasluži njegov direktor za politiko javnega zdravstva.

David Marcozzi po podatkih, ki jih je objavila Bela hiša, na leto na račun naloži 192.934 dolarjev (137.702 evra). Med tistimi, ki zaslužijo največ, so še vodja kabineta Rahm Emanuel, Obamova svetovalca David Axelrod in Valerie Jarret, tiskovni predstavnik Robert Gibbs in pisec govorov Jon Favreau. Ti bodo letos zaslužili okoli 172 tisoč dolarjev (123 tisoč evrov).

 

In koliko prejme Obama?

Plača predsednika znaša štiristo tisoč dolarjev (285 tisoč evrov), podpredsednika Josepha Bidna pa 227.300 dolarjev (172.280 evrov).

Še posebej vroč je 26-letni Reggie Love, telesni pomočnik predsednika Obame. Nekdanji univerzitetni košarkar je skoraj nenehno ob predsedniku, skrbi za njegove papirje ali izroči svinčnik, ko je to potrebno. Za to delo prejme 102 tisoč dolarjev letno (72.800 evrov).

Vsi v Beli hiši pa ne uživajo bajnih plač, med najslabše plačanimi so tako pomočniki najnižjega ranga. Receptorka Bele hiše Darienne Page recimo dobi le 36 tisoč dolarjev (25.700 evrov) na leto.

Kongres od leta 1995 zahteva, da Bela hiša vsako leto poroča o višini plač zaposlenih v Beli hiši, Obama pa je že januarja napovedal, da bo zaradi krize in varčevanja zamrznil plače vsem, ki zaslužijo več kot sto tisoč dolarjev na leto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.