Svet
4162 ogledov

75-letnica padla v jamo, iskali so jo dva dneva, končalo se je tako …

Hercegovska gorska reševalna služba
V reševalni akciji je sodelovalo 40 reševalcev.

Ostarela gospa je v jami preživela cel vikend. Na srečo se v nesreči ni poškodovala, ko so jo našli, je bila le dehidrirana.

Reševalci hercegovsske gorske reševalne službe so 75-letno Zorko iz vasi Radalj našli v nedeljo. Dva dneva je preživela ujeta med dvema stenama v meter in pol globoki jami, piše hrvaški portal 24sata.

 | Avtor: Hercegovska gorska reševalna služba Hercegovska gorska reševalna služba

Ko so jo reševalci našli, so na kraj dogodka takoj prihiteli zdravniki in jo odpeljali v bolnišnico. Tam so ji zaradi dehidracije dali infuzijo, poškodovana pa ni bila.

Po informacijah hrvaških medijev ima gospa težave z vidom, je tudi dementna. Kljub temu se pogosto sama sprehaja okoli vasi. Domač kraj sicer dobro pozna, saj je še nedavno tam pasla ovce.

Reševalci so med iskanjem našli njen pulover, ki ga je nekje med potjo položila na tla, da se ne bi usedla neposredno na kamenje. 75-letnico pa so našli približno 600 metrov od vasi.

 | Avtor: Hercegovska gorska reševalna služba Hercegovska gorska reševalna služba

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.