Svet
26636 ogledov

81-letniku iz garaže ukradli 300.000 evrov vreden avtomobil

Ukraden mercedes benz AMG GT R Roadster 24sata/PU Zagreb
Nepridiprav je vdrl v hišo 81-letnika, mu pobral večino nakita in odtujil še avtomobil. Policija ga že slaba dva tedna neuspešno išče.

Hrvaški mediji te dni pišejo o drzni tatvini – nepridiprav je v noči med 11. in 21. januarjem vdrl v hišo 81-letnika v Zagrebu. Iz hiše mu je pobral večino nakita, a verjetno ga bolj kot izguba nakita boli, da mu je iz garaže odpeljal tudi 300.000 evrov vrednega mercedes-benza AMG GT R roadster. Gre za enega od le 750 primerkov, ki so jih izdelali pri nemškem proizvajalcu avtomobilov, poroča 24sata.

Kot je še razkrila zagrebška policija, je škoda velika, a natančne ocene, za koliko so oškodovali 81-letnika, še nimajo. Krajani predmestne četrti Susedgrad so za 24sata povedali, da gre za gospoda, ki je celo življenje delal v Švici, tako da živi na dveh lokacijah. Očitno je vlomilec dobro vedel, da gospoda v tem času ni bilo doma. Avtomobil – tako hrvaški mediji – sicer ni imel registrskih tablic, čeprav naj bi še pred kratkim imel švicarske registrske označbe. 

Kot ocenjuje sodni izvedenec za promet Goran Husinec, naj bi bila vrednost ukradenega avtomobila kar 300.000 evrov. Seveda je cena avtomobila odvisna tudi od dodatne opreme, sicer pa to nemško zver poganja 4,0-litrski bi-turbo motor V8, opremljen pa je s sedemstopenjskim menjalnikom 7G-DCT z dvojno sklopko. In še tisto, kar zanima večino moških: od 0-100 km/h potegne v vsega 3,6 sekunde. Končna hitrost pa znaša kar 317 km/h.

"Ne verjamem, da bi ga nekdo kar tako odpeljal iz garaže. Nekdo je imel zelo dobre podatke o njegovi lokaciji in kdo ve, morda gre za združbo iz Švice," je dodal Husinec. Ob tem je opozoril, da bo takšnih kraj na Hrvaškem, potem ko je ta vstopila v Schengen, še več. Policija avtomobila še ni uspela locirati, čeprav naj bi ta imel zelo dobro zaščito v primeru kraje, zato za pomoč prosi občane, ki bi kar koli vedeli o drzni tatvini. 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 19:57 04.marec 2023.

    81 letnik- pa da ni malo dementen in je pozabu da ga je obljubu mladi ljubici.. no pa še neki.. tisti na AVP atale oča pa zna tole mrcino peljat ? kako ste že menili da takole stari niti za ...prikaži veča volan verč ne smejo.