Svet
11 ogledov

86-letnica s sekiro pobila starki

Praporčan, umor
1/6
Žurnal24 main
V domu za ostarele na Hrvaškem, nedaleč stran od slovenske meje, je ena od varovank ponoči s sekiro umorila dve sostanovalki. Motiv neznan, starke pa so živele v "idilični atmosferi".

86-letnica je skupaj z 82- in 88-letnima sostanovalkama prebivala v zasebnem domu za ostarele v naselju Praporčan v Medžimurju. Kraj leži le nekaj kilometrov stran od slovensko-hrvaške meje.

Ponoči okoli druge ure se je splazila ven iz sobe, v kateri je prebivala še z dvema varovankama, in se odpravila v sobo, kjer sta spali omenjeni ženski. Tam jih potolkla s sekiro, je sporočila policija.

Po umoru še v bolnišnico
Okoli tretje ure je nato 80-letnica prišla v sobo, kjer spi lastnica doma, in ji potožila: "Ne počutim se dobro, peljite me v bolnico". Lastnica jo je odpeljala v bolnišnico v Čakovcu, kjer jo je pregledal tudi dežurni psihiater, saj je imela v preteklosti že duševne težave, tudi nasilniške narave. Vendar niti on še ni odkril, kaj je starka storila ponoči in jo je poslal še k internistu.

Strahotno dejanje je zjutraj odkrila šele snaha, ki je na prošnjo odsotne lastnice pripravljala zajtrk za oskrbovance. Preiskava še poteka, tako da motiv dejanja še ni znan.

Idilična atmosfera
Skrbnica v domu Irena Zamuda, ki je 86-letno starko tudi peljala k zdravniku, je zaradi dejanja povsem šokirana. Po njenih besedah je med starkami vladalo pravo družinsko vzdušje, zato ne more razumeti, kako se je to lahko zgodilo. Zamuda je bila tudi tista, ki je poklicala policijo, ko je zvedela, da so umorjeni starki našli v njuni sobi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.