Svet
4 ogledov

9 dni v zametanem pubu

Žurnal24 main
Britanski zakonski par je devet dni prebil v od sveta popolnoma odrezanem pubu na severu Velike Britanije. V Evropi sicer še naprej zimske težave.

Pub The Lion Inn, ki se nahaja na najvišji točki nacionalnega parka North York Moors v Severnem Yorkshiru je od sveta odrezan že od prejšnjega petka. Pub, ki naj bi deloval že od 16. stoletja naprej, je prekril 6-metrski snežni oklep, poročajo britanski mediji.

Zakonski par iz Darlingtona je v pubu prebil 9 dni, potem pa vendarle našel izhod; zakonca sta našla prehod do bližnega mesta Kastleton. Za razliko od njiju so ostali ujetniki snega, pet zaposlenih v pubu, tam ostali vse dokler ne bodo odblokirali pot do puba.

Zgodbo sta zakonca prenesla medijem, ki so sprožili pravo akcijo reševanja zaposlenih. Po domnevah naj bi zaposlene do nocojšnjega večera že zagotovo rešili. „Na začetku nam je bilo zabavno in situaciji smo se celo smejali. Pili smo, igrali različne igre in spali,“ je povedal eden izmed zaposlenih, s katerim so mediji navezali stik. Dodal je, da je situacija po dveh dneh vendarle izgubila čar in da lahko v takšnih okoliščinah človek res izgubi ves razum.

Ledeni in snežni oklep
Evropa se sicer še vedno otepa številnih zimskih težav. V Veliki Britaniji zamujajo številni leti, otežen je tudi železniški promet. Zaradi snega in poledice je zmanjšan letalski promet v Franciji. Na Škotskem so smučarje in ljudi v višjih predelih opozorili na nevarnost proženja snežnih plazov.

V Nemčiji so napovedane nove padavine, na Češkem se je živo srebro spustilo do 20 stopinj pod ničlo. V osrednjem in severnem delu Portugalske je zaprtih okrog 20 regionalnih cest. Še vedno je zaradi visokega plimovanja poplavljen trg svetega Marka v Benetkah, ki ga je na veliko veselje zbranih in italijanskih medijev danes preplaval pogumni plavalec.

O vremenu v Sloveniji prihodnji teden v posebnem prispevku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.