Svet
70900 ogledov

9-letnica umrla na poti iz šole

Prehod za pešce Profimedia
Do nesreče je prišlo danes, policija dogodek še preiskuje.

Na Hrvaškem odmeva vest o današnji tragični nesreči, v kateri je okrog 12.40 v Zagrebu življenje izgubila 9-letna deklica. 

Deklica je izstopila iz avtobusa, ko se je vračala iz šole; voznik avtobusa je ustavil, da bi otroka pustil prečkati cesto, v tistem trenutku pa je deklico zbil tovornjak in jo na kraju ubil. Nesreča se je zgodila na mestu, kjer je označen prehod za pešce, ob njem pa tudi ustrezen prometni znak z avtobusno postajo.

Kot so izvedeli pri Jutarnjem listu, tovorno vozilo sploh ni zaviralo, da bi ustavilo in pustilo mimo pešce. Prizor na kraju nesreče je bil po opisovanju očividce grozljiv, nesrečnemu otroku je na hrbtu ostala šolska torba. V šoku so bili tudi voznik in potniki avtobusa, iz katerega je deklica izstopila na cesto.

Ena izmed bližnjih stanovalk je povedala, da ob krikih nesrečne mame deklice ni imela moči, da bi stopila na ulico in pogledala, kaj se dogaja. Za Jutarnji list je dodala, da je bilo vprašanje časa, kdaj bo do takšne nesreče prišlo. Pristojne so v soseski večkrat prosili za postavitev ovir, a jih niso dočakali. 

Do nesreče je prišlo v prvem šolskem tednu po počitnicah, ko voznike z vseh strani opozarjajo, da naj bodo posebej previdni na šolarje, ki se vračajo v šolske klopi. 

Truplo nesrečne deklice so pristojni prepeljali na Inštitut za sodno medicino in kriminologijo, policisti pa so zoper voznika tovornjaka odprli kriminalistično preiskavo. Ugotvili naj bi predvsem, zakaj ni ustavil, ko je videl, da se je ustavil šolski avtobus.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1