Svet
3 ogledov

99-letnik zapustil ženo zaradi afere iz 40-ih

Slika je simbolična. Shutterstock
Italijanski par se bo v zgodovino zapisal kot najstarejši par, ki se je ločil. Mož se je pri svojih 99 letih odločil za ločitev od svoje 96-letne žene, saj je odkril, da je imela v 40. letih minulega stoletja skrivno afero.

Le nekaj dni pred letošnjim božičem je italijanski moški, ki ga mediji imenujejo Antonio C, med starimi stvarmi v predalniku po naključju odkril dokaze, da ga je žena pred sedmimi desetletji prevarala. Da je imela afero, so kazala pisma, ki o ljubimcu v njeni mladosti niso puščala dvoma, piše britanski Telegraph.

Ne glede na to, da je od tedaj preteklo že toliko časa in da sta z ženo poročena 77 let, je od Rose C zahteval ločitev. Žena je afero, ki se je zgodila v 40. letih 20. stoletja, priznala, a moža ni mogla prepričati, da bi vsaj premislil o svoji letošnji odločitvi, navaja Telegraph. Mož je na sodišče ob vložitvi zahteve za ločitev priložil ženina ljubezenska pisma, ki jih je pisala ljubimcu.

Spoznala sta se pred drugo svetovno vojno

Par se pripravlja na ločitev in bo s tem pretrgal vezi, ki sta jih zakonca ustvarjala skoraj osem desetletij. Ostalo pa jima bo pet otrok, ducat vnukov in en pravnuk.

Resnici na ljubo je bilo odkritje pisem zadnji udarec za zakon, ki je skoraj razpadel že pred desetletjem, ko je mož za nekaj tednov odšel od doma in bival pri enem izmed svojih sinov. Po vrnitvi k ženi odnosi niso bili več enaki.

Italijanski mediji ob zgodbi navajajo dejstvo, da je par precej temperamenten zaradi svojega južnoitalijanskega porekla – žena je Neapeljčanka, mož pa s Sardinije. Spoznala sta se v 30. letih minulega stoletja, ko je Antonio v Neaplju služboval kot orožnik.

Britanca izgubila rekord

Zakonca z ločitvijo postajata najstarejša ločenca – rušita rekord, ki sta ga doslej držala Bertie Wood in Jessie Wood iz Velike Britanije. Zakonca Wood sta se razšla po 36-letni zvezi, ko sta bila oba stara 98 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.