Svet
43 ogledov

Abdeslam: "Povedal bom vse!"

Salah Abdeslam aretacija Reševalni pas/Twitter
Eden izmed pariških napadalcev Salah Abdeslam očitno postaja najbolj iskani človek Islamske države. Pristal je namreč v popolno sodelovanje s francosko policijo.

Daily Mail piše, da Salah Abdeslam "želi sodelovati" s francoskimi oblastmi. 26-letnik, ki ga oblasti sumijo, da je bil glavni organizator terorističnih napadov v Parizu novembra lani, je bil prijet tik pred nedavnimi napadi v Bruslju.

Odvetnik Abdeslama je danes še enkrat potrdil, da želi biti njegov klient izročen oblastem v Franciji. Pripadnik Islamske države je med zaslišanji že potrdil, da je imel namero, da se v okviru napadov v Parizu rastreli pri enem izmed pariških stadionov, a se je v zadnjem hipu premislil. Belgijski notranji minister je ravno tako povedal, da je imel Abdeslam namero, da izvede nekaj napadov na cilje v Bruslju, ki so jih očitno policisti v zadnjem hipu preprečili.

Abdeslamovo prijetje predstavlja močan udarec delovanju Islamske države v Evropi.

Gre za rojenega Belgijca maroških korenin, ki je odraščal v Molenbeeku. Dve leti si je denar služil kot mehanik na železnici, nekaj časa je skupaj z bratom vodil bar. Brata sta bila očitno že pred radikalizacijo na drugi strani zakona, med drugim sta bila zaradi oboroženega ropa tudi v zaporu. Preiskovalci verjamejo, da sta se ravno v tem času radikalizirala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.