Svet
18097 ogledov

Accuweather: Takšno vreme prinaša pomlad

srednjeročna napoved accuweather Accuweather
Po zelo mili zimi prihaja pomlad, ki s seboj prinaša zelo prijetne temperature, a tudi nevihte in neurja.

AccuWeather je predstavil svojo napoved za letošnjo pomlad. Med marcem in majem lahko v Evropi pričakujemo zanimivo vremensko dogajanje. Trend toplega vremena se bo nadaljeval po vsej Evropi. 

Na Balkanu naj bi predvsem marca in aprila bili deležni več padavin, kot je običajno za ta letni čas. Obstaja možnost poplav, ki naj ne bi imele hujših posledic.Vremenoslovci dodajajo, da bodo padavine dobrodošle, saj bi se lahko zgodilo, da bodo poletni meseci bolj sušni in toplejši kot običajno. Marca lahko v visokogorju zapade nekaj snega, ki bi lahko povzročal težave na prelazih. 

V drugi polovici aprila in maja bi lahko ob prehodu front nastale močnejše nevihte, ki bi lahko s seboj prinesle močne vetrove in možnost za nastanek poplav. 

V drugi polovici pomladi se bodo temperature od Italije do Romunije in Grčije gibale nad povprečjem.

Kako kaže drugje po Evropi?

Najpogostejša in najdlje trajajoča topla obdobja lahko pričakujejo na območju od iberskega polotoka do Nemčije in juga Velike Britanije. Na svoj račun bodo prišli kmetovalci, saj bodo lahko začeli s setvijo prej kot običajno. 

"V delih Portugalske in Španije bodo lahko proti koncu maja že imeli temperature, ki bolj spominjajo na poletne," napoveduje vremenoslovec Tyler Roys. "V posameznih krajih se bodo dlje časa temperature gibale okoli 32 stopinj Celzija." Konec maja ali v začetku junija bi tako lahko temperature na krajih, kjer je običajno najbolj vroče, zrasle do 38 stopinj Celzija. 

Tudi v Londonu naj bi se temperature še pred koncem maja dvignile do 27 stopinj Celzija. Temperature okoli 30 stopinj lahko v drugi polovici maja pričakujejo vse od Pariza do Berlina. 

Topleje kot je običajno naj bi bilo med marcem in majem tudi na območju Poljske, Baltika, Belorusije in Ukrajine. Sledili bi lahko sušni poletni meseci, kar bo vplivalo na kmetijstvo. 

Zaradi visokih temperatur se bo povečala možnost za nastanek neurij. Še posebej naj bi bili na udaru v Franciji, Belgiji, na Nizozemskem, v Nemčiji in na severozahodu Poljske. Največje tveganje naj bi predstavljali močan veter, toča in poplave. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.