Svet
40 ogledov

Adolf Hitler ostaja v reji

Fantek po imenu Adolf Hitler s starši. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Ameriško sodišče je zavrnilo prošnjo staršev, ki sta svojim otrokom dala nacistična imena, med drugim imata dečka Adolfa Hitlerja, da bi jima vrnili otroke.

Sodišče je poudarilo, da vzrok za zavrnitev prošnje niso imena otrok, čeprav so sporna, temveč dejstvo, da Deborah in Heath Campbell nista skrbela za otroke. Poleg tega so sodniki upoštevali, da je Deborah pred kratkim sosedi pokazala pismo, v katerem ji Heath obljublja, da jo bo ubil ali pa bo naročil njen umor.

Socialna služba je postala pozorna na družino Campbell, ko decembra 2008 neka slaščičarna ni hotela izdelati torte, na kateri bi pisalo Adolf Hitler. Izkazalo se je, da imajo trije otroci nacistična imena oziroma njihova imena izražajo povezavo z nacizmom. Socialna služba je tako pri Campbellovih našla Adolfa Hitlerja, JoyceLynn Aryan Nation (arijska rasa) in Honszlynn Hinler Jeannie (ime spominja na ime vodje SS Heinricha Himmlerja). Vsi trije so v reji od leta 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.